Pannenkoekje met nougatijs en karamelsaus

Nodig : voor de pannenkoeken :

  • 2 liter melk
  • 1 kg bloem
  • 500 gr planta
  • 6 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 150 gr suiker

Voor de karamel :

  • 200 gr glucose
  • 300 gr suiker
  • 500 gr room

Bereiding :

In een pot roet dikke bodem de suiker en de glucose samen laten smelten, tot ze een licht blonde kleur aannemen.

Intussen de room aan de kook brengen. De kokende room op het mengsel suikerglucose gieten en dan zeer vlug mengen.

Laten afkoelen.

Karamelsaus :

  • karamel (zie vooraan recept)
  • Warme melk
  • 4 blaadjes gelatine per kilogram karamel

Bereiding :

De karamel afstappen met wat warme melk. Door dit mengsel de gesmolten gelatine roeren.


Afwerking :

De kleine pannenkoekjes vullen met een balletje nougatijs en dan Toebinden met een sierkoordje.

Een bordje vullen met de lauwe karamelsaus en dan een tweetal pannenkoekjes op het bord schikken.

Het bord afwerken met een beetje bresilienne of een notenmix en een beetje opgeklopte room.

Joomla templates by a4joomla