Vanillebavarois met citroensaus

Nodig :

  • 25 cl melk
  • 20 cl room
  • 1 vanillestokje
  • 3 eierdooiers, 3 eiwitten
  • 80 gr. fijne suiker
  • 25 gr. bloemsuiker
  • 10 gr. gelatine (3)

Voor de citroensaus:

  • Sap van 3 citroenen
  • 50 tot 75 gr suiker
  • 4 eetlepels vloeibare acaciahoning

Bereiding :

Laat de gelatine weken in koud water.

Klop de eierdooiers met de fijne suiker zeer goed op.

Giet dit mengsel bij de kokende melk en voeg het opengesneden vanillestokje toe en laat even doorkoken.

Haal daarna de vanillestok eruit.

Knijp de gelatine uit en los op in het hete mengsel. Laat gedeeltelijk geleren.

Klop de room stijf met de bloemsuiker en spatel voorzichtig onder de gelerende massa.

Klop het eiwit stevig op en spatel eveneens onder de massa.

Giet in de vorm of glazen en laat afkoelen.

Ontvorm en dien op met citroensaus.

Die wordt als volgt gemaakt:

Kook het citroensap met de suiker.

Joomla templates by a4joomla