Frangipanetaart

Nodig :

  • 350 g bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g gemalen amandelen
  • 150 g vetstof
  • 50 g bloem
  • 2 lep. abrikozen confituur
  • 50 g bloemsuiker.

Bereiding :

Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik in het deeg en bestrijk de randen met losgeklopt ei.

Roer de eierdooiers met de suiker, de gemalen amandelen, de gesmolten en afgekoelde vetstof en de bloem.

Klop het eiwit stijf en hef het onder het mengsel. Giet op het deeg.

Rol het overige deeg uit, bestrijk met losgeklopt ei en snijd er fijne reepjes van.

Versier hiermee de taart. Bak 25 min, in een voorverwarmde oven op 220°C.

Bestrijk de warme taart met verwarmde abrikozenconfituur.

Laat afkoelen en bestrijk met glazuur( bloemsuiker en water)

Joomla templates by a4joomla