Konijnenstoofpotje met peperkoek

Benodigdheden:

  • konijn
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 500 gr gedroogde vruchten (pruimen;rozijnen,...)
  • 2 uien
  • 3 wortelen
  • 2 flesjes geuze
  • 4 sneden peperkoek
  • 2lp graanmosterd
  • boter
  • kruidnagel, laurier, 5 jeneverbessen, rozemarijn, tijm en p+z.

Bereidingswijze:

Konijn in stukken snijden en in bloem draaien, wortel en ui in grove stukken snijden.

Peperkoek insmeren met mosterd. Spek en ui stoven in boter, konijn toevoegen en bruin bakken.

Kruid met p+z. Overgiet met het bier, en laat zachtjes koken.

Voeg de stukken wortel en kruiden toe. Laat verder sudderen met gesloten deksel (45 min)

Meng er de gedroogde vruchten onder en leg er de sneetjes peperkoek op.

Dek af en laat nog 30 min sudderen.

Kruid eventueel nog met p&z en bind de saus indien nodig.

Joomla templates by a4joomla