Konijnenfilet met witbier, tomaten en kervel
Nodig :
- 4 konijnenfilet
- 2 grote tomaten
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- kervel
- 1 witbier
- 2 dl room
- p+z
- tijm en laurier
- klontje boter
- druivenpitolie
Bereiding :
Snij de filets in stukken
Pel de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes, snij de sjalot en de look fijn.
Verwarm de olie en fruit hierin sjalot, look, tijm en laurier;
Voeg de stukjes konijn toe en laat 2 min bakken.
Giet het bier erbij en laat voor de helft inkoken, doe hetzelfde met de room.
Schep het vlees eruit. Voeg de tomaten toe en laat 1 min koken.
Meng er de fijngehakte kervel en een klontje boter onder.
Voeg het vlees terug toe en laat nog eventjes warmen, afsmaken.
Versieren met een takje kervel