Afdrukken

Hazenpeper met perencompote en cranberrychutney, wintergroentjes en kasteelaardappelen

Nodig :

Bereiding :

Marineer het vlees enkele dagen op voorhand in de wijn met de kruiden.

Het vlees afdeppen en aankleuren in de boter, alle groentjes en het spek fijn snijden en erbij voegen.

Bevochtigen met de gezeefde marinade. Alles op een zacht vuur laten gaar stoven.

Doe er de tomatenpuree, azijn, suiker en peperkoek bij en laat nog een half uur sudderen.

Vermeng de bloem met de zachte boter en bind hiermee de saus, afsmaken met peper en zout.

Snij de peren in blokjes en laat ze gaar sudderen in de boter, afwerken met de suiker en lichtjes laten carameliseren.

Naar wens wat kaneel bijvoegen.

De cranberry samen met de suiker, steranijs, water en azijn een 15 min laten sudderen tot het meeste vocht is verdampt.

Allerlei wintergroenten in stukjes snijden en blancheren, afwerken in de boter en goed kruiden.

De aardappelen in tonnetjes draaien en juist laten opkoken, afgieten en vermengen met boter.

Kruiden met peper en zout en verder garen in de oven, af en toe eens opscheppen.