Gevulde wilde duif met banyuls en rozijnen

Nodig :     

  • Kippenlever
  • bosduiven
  • kalfsgehakt
  • rozijnen
  • banyulswijn
  • room
  • boter
  • kruiden.

Bereiding : 

 De duiven ontbenen. De lever fijn snijden en mengen met het gehakt.

De helft van de in wijn geweekte rozijnen er bij voegen.

Wat wijn, kruiden en samen met de koude room goed mengen.

De duiven hiermee vullen en opbinden.

Aankleuren in de boter, deglaceren en de rest van de wijn en rozijnen erbij voegen.

In een kom met deksel laten gaar sudderen in de oven.

Het kookvocht mixen en zeven, eventueel wat binden en afwerken met koude boter.

 

Pompoengratin

Nodig :

  • pompoen
  • knolselder
  • aardappelen
  • melk
  • room
  • teentje look
  • kruiden
  • geraspte kaas.

Hoe :

Snij de groenten en aardappelen in gelijke schijfjes van 0,5 cm en schik ze afwisselen in een ovenschotel.

Meng de melk en de room, de look en de kruiden, giet over de schijfjes en laat garen in de oven (1 uur ).

Doe 15 min voor het einde van de baktijd de kaas er op en laat gratineren.


Rode bietenpuree

Nodig :

  • rode biet
  • evenveel aardappel
  • 100 gr suiker
  • boter
  • room
  • 1 appel
  • 1 ei 
  • kruiden.

Hoe :

De bieten 3 maal opkoken in licht gesuikerd water, de derde keer ze laten zacht koken.

Kook de aardappelen gaar, Doe de rode bieten bij de aardappelen en laat nog eventjes koken.

Giet af en laat wat drogen op het vuur, stampen en afwerken met de room, boter, het ei en de kruiden.

Rasp op het laatst de appel erdoor.

 

Joomla templates by a4joomla