Afdrukken

Lamsbout met mosterd en rozemarijn

Nodig :

Bereiding :

Pareer de bout en kleur in de boter, voeg er de wortel en de ui toe en laat 20 min bakken in een matige oven.

Cutter de peterselie, ui, boter en broodkruim tot een persillade, voeg mosterd en kruiden toe.

Haal de bouten uit het braadvocht en bestrijk met de persillade.

Voeg wat bloem bij het braadvocht en laat even bakken, bevochtig met bouillon en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Laat de bout nog een 10 tal min bakken tot de persillade een mooi kleur krijgt.

Werk de saus af, passeer ze en voeg wat boter toe, afsmaken met de mosterd en verse rozemarijn.


Aardappeltaart

Nodig : aardappelen, prei, ui, wortel, melk, room, boter

Bereiding :

Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes, snij de groenten zee fijn.

Beboter een vuurvaste schotel en schik er een laag aardappelen in, hierop een laag fijne groenten en zo verder.

Kruid met p+z+muskaat. Bevochtig met evenveel melk als roomlaat garen in de oven gedurende een uur.

Bonenfantasie

Nodig : prinsessenbonen, spek, flageolets, room, snijbonen, boter, Feves

Bereiding :

Blancheer de prinsessenbonen en koel afrol ze in het spek, en warm in een matige oven.

Laat de flageolets weken en kook ze gaar, giet afafwerken met wat room en kruiden.

Snij de snijbonen in reepjes ,pocheer ze en werk af met boter en kruiden.

Reinig de feves en pocheer ze, ontdoe ze van het vlies en werk af met wat boter en kruiden.