Gebraiseerd varkenshaasje met kriek, spruitjes met kastanjes, witloof met selder en wortel en aardappelsoezen

 Benodigdheden

  • 2 varkenshaasjes
  •  Flesje kriek
  • Krieken
  •  Wortelen
  • Ui
  • Spek
  • 15-tal spruitjes
  • 10 kastanjes
  • Boter
  • Knolselder
  • 2 kleine kropjes witloof
  • 4 reepjes spek
  • 250 ml water
  • 100 gr boerenboter
  • 150 gr bloem
  • 3 eieren
  • 300 gr aardappelen
  • Fijne hazelnoten
  •  Azijn
  • Suiker
  • Esdoornstroop

 

Bereidingswijze

De varkenshaasjes ontvliezen en aankleuren in de boter, de ui, wortel en spek eveneens aanstoven.

De varkenshaasjes erop schikken, bevochtigen met het bier en garen in de oven (20 min op 180°).

De suiker laten carameliseren, blussen met de azijn en het vleesvocht erbij voegen, laten inkoken.

Eventueel wat binden, afwerken met esdoornstroop, de krieken en nog wat bier, monteren met wat boter.

 

De spruitjes reinigen en blancheren, in de pel van de kastanjes een kruis snijden en deze blancheren.

Hierna ze pellen en gaar koken. De spruiten en kastanjes samen opwerken in de boter.

De witloof gaar koken, de wortelen en knolselder in evenlange frietjes snijden en blancheren.

Een halve witloof samen met enkele wortel- en seldelfrietjes oprollen in een dun plakje spek.

Met wat boter in de oven verder opwarmen.

 

Aardappelsoezen :

De 250 ml water en 100 gr boerenboter samen aan de kook brengen, de bloem toevoegen en tot een stevige bol laten koken.

De eieren er één voor één onder roeren. 

De aardappelen gaar koken en pureren (zeer droog) en onder het deeg mengen, kruiden en afwerken met hazelnoten.

 

Bakken in de hete frituur.

 

 

Joomla templates by a4joomla