Kalfsribstuk met oesterzwammen in fleuriewijnsaus, met gevulde aardappelen
Nodig :
- kalfsribstuk(200 gr / pers)
- ΒΌ l fleuriewijn
- 2.5 dl kalfsjus
- aardappelen
- bladspinazie
- oesterzwammen
- look
- sjalot
- 2 uien
- 2 wortels
- 1l karnemelk
- boter
- sherry
- zwarte peper
Bereiding :
Fleuriewijnsaus :
Pan ontvetten;deglaceren met fleuriewijn, tijm en laurier en sjalot.
Voeg de kalfsjus erbij en laat inkoken tot sausdikte.
Passeren(door puntzeef) en monteren met koude boter
Kalfsribstuk kort toeschroeien; een minepoix bijvoegen (ui, wortel en sjalot) en 20 min in de oven
Aardappelen met de pel koken, opensnijden en binnenste verwijderen.
Bladspinazie stoven en kruiden met p en z.
Van de aardappelprak puree maken met karnemelk, boter p en z en spinazie.
Aardappelen opvullen met de puree en in de oven doen op een bedje van zeezout.
Oesterzwammen: bakken, kruiden, blussen met sherry en op laatst look en zwarte peper toevoegen.