Kalfsribstuk met oesterzwammen in fleuriewijnsaus, met gevulde aardappelen

Nodig :

  • kalfsribstuk(200 gr / pers)
  • ΒΌ l fleuriewijn
  • 2.5 dl kalfsjus
  • aardappelen
  • bladspinazie
  • oesterzwammen
  • look
  • sjalot
  • 2 uien
  • 2 wortels
  • 1l karnemelk
  • boter
  • sherry
  • zwarte peper

Bereiding :

Fleuriewijnsaus :

Pan ontvetten;deglaceren met fleuriewijn, tijm en laurier en sjalot.

Voeg de kalfsjus erbij en laat inkoken tot sausdikte.

Passeren(door puntzeef) en monteren met koude boter

Kalfsribstuk kort toeschroeien; een minepoix bijvoegen (ui, wortel en sjalot) en 20 min in de oven

Aardappelen met de pel koken, opensnijden en binnenste verwijderen.

Bladspinazie stoven en kruiden met p en z.

Van de aardappelprak puree maken met karnemelk, boter p en z en spinazie.

Aardappelen opvullen met de puree en in de oven doen op een bedje van zeezout.

Oesterzwammen: bakken, kruiden, blussen met sherry en op laatst look en zwarte peper toevoegen.

Joomla templates by a4joomla