Herfstsoep met oesterzwammen en wilde eend

Nodig :

  • 1 ui
  • 1 prei
  • wat selder
  • wat groen kool
  • 1 aardappel
  • 100 gr oesterzwammen
  • 100 gr wilde eendenborst
  • boter
  • 5 dl wildfond
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  •  kruiden 
  • peterselie

Bereiding :

Smoor de fijngesnipperde ui, het preiwit en de bleekselder aan in de boter zonder te kleuren.

Bevochtig met de bouillons en breng aan de kook.

Laat een half uur sudderen, voeg er dan de fijne reepjes groene kool en de aardappelblokjes aan toe.

Laat nog een 10 tal min sudderen. Snij de oesterzwammen in reepjes en bak ze aan.

Bak de eendenfilet rosé en snij in dunne reepjes.

Verdeel de oesterzwammen en het vlees in de borden

Schep er de hete soep over.

Afwerken met wat half opgeklopte room en grove peterselie.

 

 

Joomla templates by a4joomla