Sint- jacobsvruchten op een bedje van zuiderse groenten met pilafriist, saffraanboter en paprikacoulis

Nodig :

  • 3 à 4 Sint- jacobsvruchten per persoon
  • Kruiden
  • Olie
  • 1 Courgette
  • ½  Aubergine
  • ½  Venkel
  • 1 paprika
  • 2 sjalotten
  • Boter
  • Rijst
  • Kipbouillon
  • Witte wijn
  • Azijn
  • Room
  • Saffraan

Bereiding :

Sint- jacobsvruchten instrijken met olie en goed kruiden (Peper, geen zout). Op het laatst roosteren op een hete plaat (± 1 min per kant) De zuiderse groenten (courgette, aubergine, venkel) in julienne snijden en krokant stoven in wat boter, op smaak brengen.

Parikacoulis : De rode paprika in grove stukken snijden, koken in water tot de pel eraf kan. Mixen.

Pilafrijst : Een fijngesneden sjalot aanstoven in wat boter. ( niet kleuren! ) De rijst en kruiden erbij mengen. Bevochtigen met bouillon (2 maal zoveel vocht als rijst ), laten gaar koken zonder te roeren.

Saffraanboter : 1 sjalot met de witte wijn en de azijn voor de helft laten inkoken, de room toevoegen en laten inkoken ( indien nodig binden ). De koude boter toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en saffraan.

Afwerking:
De Sint- jacobsvruchten op wat groenten schikken, de saus rond de Sint- jacobsvruchten naperen, een torentje rijst erop plaatsen en een streepje paprikacoulis. Afwerken met wat groen.


Wijnsuggestie:
Pouylly — fumé

Joomla templates by a4joomla