Afdrukken

Bouillabaisse à la Marseillaise met stokbrood en rouille

Benodigdheden:


Bereiding:

De vis in stukken snijden, de tomaten pellen en in stukken snijden, venkel in stukjes snijden ( beetje groen overhouden voor versiering) look, ui en peterselie fijn snijden;

Verhit 1 lepel olijfolie en bak ui en look glazig, voeg venkel toe en kruid met tijm, laurier en peterselie ; laat 2 min stoven

Voeg de tomaat toe, leg er de vis op en overgiet met de bouillon, dek af en laat 10 min sudderen.

Voeg de hondstongrolletjes en de scampi's toe en laat nog 5 min pruttelen. Afsmaken met p+z.

Dien op met wat venkelgroen en een stukje stokbrood met rouille.

 

Rouille:

Plet een gekookte aardappel fijn met 2 geperste teentjes look, 1/2 kip paprikapoeder en een capsule saffraan. Meng met een eierdooier tot een gladde pasta. Roer er beetje bij beetje 2 dl olijfolie door en kruid met p+z + cayenne