Pastei van wild konijn met zijn confituren

Nodig :

  • 1 wild konijn
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 2dl room
  • kruiden
  • een scheutje armagnac
  • porto
  • bladerdeeg

Bereiding :

Haal het vlees van het konijn, hou de rugfilets apart, cutter het vlees.

Vermeng met het kalfsgehakt, voeg er de andere ingrediënten toe en meng alles goed dooreen.

Rol het bladerdeeg uit en leg hierop de vulling.

In het midden leggen we de gekruide filets. We maken nu een mooie rol met het bladerdeeg.

Bestrijken met eigeel en afbakken in een warme oven gedurende 40 min.(200°C)

Uienconfituur :

  • 3 grote uien
  • 200 gr suiker
  • balsamicoazijn
  • rozijnen.

De uien in reepjes snijden en opzetten in wat water, bijna laten uitkoken.

De suiker erbij voegen en terug laten inkoken, afwerken met wat balsamicoazijn en de rozijnen.

Confituur van rode kool :

  • rode kool
  • suiker
  • azijn

De rode kool fijn snijden opzetten in water, laten uitkoken suiker toevoegen.

Terug laten inkoken, afsmaken en afwerken met wat azijn

Confituur van knolselder :

  • knolselder
  • suiker
  • citroen
  • walnoten

De knolselder in fijne blokjes snijden, opzetten in wat water, laten uitkoken.

Suiker toevoegen en terug laten inkoken tot een stroop.

Wat citroensap toevoegen. Afwerken met gehakte walnoten als het koud is.

Joomla templates by a4joomla