Citruscake

Nodig :

  • 250g zachte boter
  • 250g suiker
  • 5 eieren, gesplitst
  • 1 mespuntje zout
  • De geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • Het sap van 1 sinaasappel en 1 citroen
  • poedersuiker

Bereiding :

Roer de boter met de suiker tot een smeuïge crème. Klop er een voor een de eierdooiers door en voeg sinaasappelrasp, zout en de zelfrijzende bloem toe.
Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel poedersuiker en spatel de massa luchtig door het beslag.
Beboter de taartvorm. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven van 180°.(duur hangt af van oven ong. 35 minuten).
Verhit sinaasappel- en citroensap met 150 g poedersuiker en roer tot de suiker volledig is opgelost en het mengsel een beetje stropig wordt.
Prik met een breinaald gaatjes in de cake; laat de cake op het rooster liggen, maar zet er een groot plat bord onder. Lepel het vruchtenstroopje met kleine beetjes tegelijk over de cake, tot al het sap is geabsorbeerd.

Bovenlaag: Amandelkaramel

Nodig : (hoeveelheden had ik persoonlijk verdubbeld)

  • 50g boter
  • 50g suiker
  • Halve eetlepel bloem
  • 1 eetlepel melk
  • 50g geschaafde amandelen

Bereiding :

Doe de boter en de suiker in een pan met dikke bodem en laat het mengsel zachtjes smelten.

Voeg de bloem en de melk toe en laat het mengsel pruttelen tot het stroperig is.

Roer de geschaafde amandelen erdoor en bestrijk de taart met het mengsel.

Zet de taart onder de gril (oven open en blijven bijstaan).

De amandelen moeten een licht bruin kleurtje hebben.

Joomla templates by a4joomla