Ricotta tiramisu

Nodig :  voor 8 personen

  • 1/2 liter expresso koffie
  • Klein glaasje rum
  • 1 kg ricotta
  • 6 eidooiers
  • 200 gr griessuiker
  • 10 gr rozijnen
  • 40 Italiaanse boudoirs
  • Chocoladepoeder

Bereiding :

Maak eerst een halve liter koffie.Voeg hieraan een glaasje rum toe en laat het geheel afkoelen in een diep bord.

Roer ondertussen de ricotta met de eidooiers en de griessuiker.Het is zeer belangrijk dat het geheel een homogene massa wordt.

Voeg de rozijntjes toe wanneer alles goed gladgeroerd is.

Dompel heel even de boudoirs in de koffie met de rum, en leg ze daarna in de schotel.

Bedek heel de bodem. Bedek daarna met het ricottamengsel.

Leg hierop een tweede laag met koffie doordrenkte boudoirs, bedek met een laagje ricotta.

Herhaal dit tot de schotel gevuld is of tot de ingrediënten op zijn.

Bestrooi de bovenste laag met het chocoladepoeder.

Zet de tiramisu gedurende enkele uren in de koelkast.

Joomla templates by a4joomla