Lepelhapjes

Zalmrolletjes met courgettesnippers

snij courgettes in fijne julienne. Snij de plakken gerookte zalm in brede repen,.

Schik de courgette op de zalm en wat gesnipperde ui. Rol op en bind er een sprietje bieslook rond.


Scampi met zoetzure saus

Kook de scampi ongeveer 3 min, en pel ze. Schep wat zoetzure saus in een lepel.

Leg hierop een scampi en werk af met wat koriander.


Gebakken peer met blokjes spek

Snij de peer in niet te dunnen partjes. Bak ze in boter met wat verse rozemarijn.

Bak de spekblokjes krokant. Dien samen op en versier met wat citroentijm.


Gemarineerde zalm met dille

Verse zalm marineren met witte wijn, suiker, zeezout, zwarte peper, en verse dille. (dag voordien)

Vinaigrette maken met mosterd (eventueel een eierdooier bij grote hoeveelheden) olie.

De marinade verdelen op aperitieflepels en naperen met de vinaigrette, versieren met een takje dille.


Mossel met lookboter

De mosselen snel garen, uithalen en terug in een schelp leggen.

Lookboter maken met ui, peterselie, look, boter, ricard, p+z .

Alles goed dooreen cutteren. Hiermee de mosselen bedekken en laten bakken in de oven.


Joomla templates by a4joomla