Rollade van kippenfilet met groene kool en spek, roomsaus van oesterzwammen met sherry

Nodig :

  • 1 kipfilet per persoon
  • groene kool
  • spek 
  • room
  • eierdooier
  • oesterzwammen
  • bruine fond
  • sherry (droge)
  • peper en zout

Bereiding :

De kippenfilet ontdoen van de kleine filet en bijna in 2 snijden.

De groene kool beetgaar blancheren en samen met de kleine filet en het spek cutteren.

Afwerken met wat room en eierdooier, goed kruiden.

De filet vullen met het mengsel en in een film draaien, gaar pocheren in licht kokend water.

De oesterzwammen in blokjes snijden en aanstoven in wat boter, de pan blussen 

met de sherry, de bruine fond aan toe voegen en de room.

Laten inkoken tot de gewenste dikte (eventueel wat binden)


Aardappelblini’s met bieslook.

Nodig :

  • 1 kg aardappelen
  • 1 ei
  • 3 lepels bloem
  • bieslook
  • kruiden.

Bereiding :

Kook de aardappelen en laat ze drogen, pureer en voeg er het ei en de bloem aan toe.

Werk af met het bieslook en de kruiden.

Doe de aardappelen in een vorm en druk goed aan tot een dikte van 1,5 cm.

Snij vierkantjes van 5 cm en bak kort in de olijfolie.

Garnituur: gestoofd witloof en gekonfijte rode kool.

Joomla templates by a4joomla