Hertekalffilet met kriekbier, groentenpuree's en aardappelgratin met witloof

Nodig :

  • 200 gr hertekalffilet per persoon
  • kriekbier
  • wat krieken
  • suiker
  • azijn
  • spruiten
  • wortelen
  • knolselder
  • boter
  • room
  • kruiden
  • aardappelen
  • witloof
  • melk
  • eieren

Bereiding :

De filets ontvliesen en aanbakken in boter, goed kruiden.

Afbakken in de oven gedurende 8 min en dan laten rusten.

De vetstof verwijderen en de suiker laten carameliseren, blussen met wat azijn en de kriek.

Wat wildfond eraan toevoegen en laten inkoken, afwerken met wat boter en de krieken.


De aardappelen schillen en raspen, opzetten in room en melk. Voordurend roeren, kruiden.

De witloofblaadjes pocheren en laten uitlekken.

Als de aardappelen gaar zijn het geheel binden met enkele eieren.

Een vormpje per persoon invetten, de witloofblaadjes er rond schikken en vullen met de aardappelen.

Opwarmen in de oven en op een bord storten.


De knolselder reinigen en opzetten in wat water met citroen (niet veel).

Pureren in een cutter, afwerken met room, kruiden en muskaatnoot.


Wortel reinigen, opzetten in wat boter en laten gaar stoven. Pureren en afwerken met wat boter.


Spruiten reinigen, blancheren, opwerken in wat boter, pureren en afsmaken met kruiden.

Joomla templates by a4joomla