Gegrild varkenshaasje bearnaise

Nodig :

  • varkenshaasje
  • kruiden
  • olie

Saus :

  • sjalotten
  • azijn
  • witte wijn
  • eierdooiers
  • boter
  • dragon

Bereiding :

Pareer de varkenshaasjes en insmeren met olie en kruiden met peper, herbe de provence en saté kruiden.

Op de rooster aankleuren en verder een 15 tal min garen in de oven.

Voor de saus sjalotten hakken en samen met de azijn en de witte wijn laten inkoken tot de helft, goed peperen.

De eierdooiers opkloppen samen met dit mengsel op een matig vuur tot een schuimende gebonden massa.

De gesmolten boter er langzaam aan toe voegen, afsmaken en afwerken met de gehakte dragon.


Garnituur : tomaat met persillade

Kleine tomaatjes het hoedje afsnijden. Boter mengen met peterselie, look, ui en broodkruim, afsmaken.

Op de tomaten smeren en garen in de oven gedurende 10 min.


Courgettes met paprikavulling :

De courgettes in brede ronden snijden en een balletje uithalen, gaar pocheren 5 min.

De paprikablokjes aanstoven in olijfolie en kruiden met basilicum.

De courgettes kruiden met zwarte peper en vullen met de paprika. Opwarmen in de oven.


Prinsessenboontjes met spek :

De boontjes reinigen en blancheren, oprollen in een reepje spek, verder garen in de oven.


Aardappelen :

Nieuwe aardappelen reinigen en blancheren, aankleuren in de frituur en verder garen in de boter.

Kruiden met p+z en bestrooien met gehakte peterselie.

Joomla templates by a4joomla