Erwtensoep

Benodigdheden :

  • 200 g spliterwten of 300 g diepvrieserwten
  • 1 preiwit, 1 takje seldr, 1 ui
  • 20 g boter
  • Laurier, tijm, bonenkruid, marjolein, p&z
  • 2L vleesbouillon
  • Gerookte spek
  • Broodkostjes

Bereidingswijze :


Laat de spliterwten een nacht weken in een ruime hoeveelheid water. Reinig en was de andere groeten en snij ze grof.

Stoof de groenten in de boter. Voeg de erwten toe, het weekwater en de kruiden en bouillon toe.

Kook de soep gedurende 1 uur. Haal de tijm en laurier uit de soep.

Pureer de soep, breng op smaak. Snijd het spek en brood in blokjes, bak beide afzonderlijk aan in boter.

Werk de soep voor het opdienen af met de spekblokjes en de broodkorstjes.

 

Joomla templates by a4joomla