Bouillabaisse

Nodig :

  • 1kg visfilets
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stukken prei
  • 1 liter gepelde tomaten
  • 4 lep. olijfolie
  • 2 liter visbouillon
  • 1 takje tijm, 1 takje oregano
  • 1 takje bonenkruid, 1 laurierblaadje
  • snuifje saffraan
  • peper en zout.

Bereiding :

Verhit de olijfolie en stoof er de fijngesneden groenten in.

Leg er de kruiden op en voeg de tomaten en de visbouillon toe.

Breng aan de kook en voeg na 5 min. de vaste vis toe.

Laat opnieuw 5 min.koken en voeg dan de andere vis toe en breng op smaak met de saffraan.

Breng de soep tot aan het kookpunt, en laat 5 min. rusten.

Serveer met geroosterd stokbrood en rouille.

Rouille:

Week het broodkruim van 2 sneden brood in een beetje groente- of visbouillon.

Pureer 1 Spaans pepertje en 3 teentjes knoflook en voeg bij het broodkruim samen met een weinig olijfolie.

Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe, en leng indien nodig wat aan met bouillon of olijfolie.

Joomla templates by a4joomla