Fazantfilet “perigord” met krokante ravioli van boschampignons en banaankroketjes

Nodig :

  • 1 fazantenborst pp
  • wildfond
  • porto
  • armagnac
  • foie gras
  • truffel
  • 200 gr harde tarwebloem
  • 2 eieren
  • 150 gr bospaddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 100 gr kippenlever
  • 1 dl room
  • boter
  • rijpe bananen
  • eiwit
  • bloem
  • paneermeel

Bereiding:

Vermeng de bloem met de eieren met wat zout en een scheutje olie, kneed het deeg goed.

Snipper de sjalotten en kleur aan, voeg er de fijngehakte levers aan toe.

De reeds aangekleurde champignons, kruiden, bevochtigen met de room en laten indikken.

Rol het deeg uit en verdeel in gelijke stukken, verdeel de vulling erop in hoopjes.

Bestrijk met losgeklopt ei en leg een ander vel deeg erover, goed aan drukken tussen de vulling en in ravioli snijden.

Gedurende 4 min gaar koken in gezouten water, goed laten uitlekken en voor het serveren bakken in geklaarde boter.

De bananen in stukken snijden, in de bloem wentelen en vervolgens door het eiwit en het paneermeel.

Bak in een hete frituur goudgeel.

Kleur de fazantenborsten in de boter, blus met de wildfond en laat inkoken.

Voeg er de porto, de armagnac en de room aan toe, eventueel wat binden.

De foie gras erin mixen en paseren, afwerken met wat truffelsnippers.

Joomla templates by a4joomla