Cannelloni met zalmforel en spinazie, verse Italiaanse kazen en mascarponepreisausje

Nodig :  (voor 8 personen)

  • 600 gr verse spinazie
  • 25 gr boter
  • 1 grote sjalot
  • 1/2 kg zalmforelfilet
  • 150 gr ricotta
  • 2 preiwitten (300 gr)
  • 4dl visfumet (of visbouillon van een blokje
  • 1 dl droge witte wijn
  • doosje saffraanpoeder
  • 250 gr mascarpone
  • peper & zout
  • 25 gr bloem
  • 200 gr gorgonzolakaas
  • 24 cannelloni

Bereiding :

Maak de spinazie schoon en snipper de sjalot
Smelt de boter en laat de sjalot uitzweten, voeg de uitgelekte spinaziebladeren toe en pers het knoflookteentje erbij uit, kruid met peper en zout en laat 5 minuten stoven.
Giet het vocht af en hak de spinazie grof.
Snijd de zalmforel vervolgens in blokjes van ongeveer 1/2 cm en vermeng ze met de  grof gehakte spinazie.
Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de cannelloni met het mengsel met behulp van een spuitzak en een grove spuitpunt. Schik de rolletjes in een beboterde vuurvaste schaal
Snijd de preiwitten in dunne reepjes, stoof ze aan in boter, kruid ze met peper en zout en bevochtig met de visbouillon en de witte wijn.
Laat zachtjes inkoken gedurende 10 minuten. Klop de mascarpone door de preisaus en werk af met de saffraan.
Ga de sausdikte na en bind eventueel met molenaarsboter (boter en bloem koud vermengen en aan de kokende saus toevoegen.)
Schep de preisaus over de cannelloni en beleg met de stukjes gorgonzola.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van ongeveer 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten    -

Joomla templates by a4joomla