Pangasiusfilet met gerookte zalm, op bedje van witloof met hommelbiersaus

Benodigdheden

  • 4 Pangasiusfilet (1 per persoon)
  • 1 eierdooier
  • Room
  • Gerookte zalm
  • 2 stukken witloof
  • 200 gr boter
  • Sjalot
  • 1 flesje hommelbier
  • Azijn
  • Witte wijn


Bereidingswijze

 Pareer de filets op de gewenste grootte. Cutter de rest samen met de eierdooier, de helft van de zalm, voeg room en kruiden toe.

 Strijk de filet glad, dep droog en leg hierop de pate en rol op.

 Snij de files in 3 rolletjes en leg ze op de zijkant in een ovenschotel, leg op elk rolletje een stukje zalm.

 Snij het witloof in julienne en stoof kort aan in boter, kruiden met peper en zout.

 Snij de sjalot zeer fijn en laat samen met witte wijn en azijn tot de helft inkoken.

 Voeg er de rest van de room bij en laat wat inkoken, eventueel wat binden.

 De koude boter al roerend toevoegen, daarna het hommelbier toevoegen en afsmaken.

 De rolletjes gaar stomen.

 Bord versieren : leg een bedje witloof in het midden, giet er een lepel saus omheen en schik de rolletjes eromheen.

 Nog afwerken door wat fijn gesneden peterselie erover te strooien. 

 

Joomla templates by a4joomla