Bladerdeeg met gebakken peertjes in sinaasappelbotersaus

Nodig :

  • 4 peren
  • Whisky (bushmills 10 jaar)
  • Bladerdeeg
  • Roomijs
  • 2 sinaasappel
  • 100 gr suiker
  • enkele klontjes boter
  • een scheutje room.

Bereiding :

De peren in blokjes snijden en marineren in de whisky ( liefst dag op voorhand.) De peren in een pan garen.

Bladerdeeg in vierkantjes snijden, bestrijken met eigeel, bestrooien met wat suiker en bakken in de oven ( 20 min op 220 °C).

Bladerdeeg opensnijden en vullen met de peren.

Bij de whisky van de marinade evenveel sinaasappelsap voegen en wat suiker, aan de kook brengen.

Wat room toevoegen en afwerken met enkele klontjes boter.

Het bladerdeegje op een bord schikken, de saus er rond gieten en een bal roomijs erbij serveren.

Joomla templates by a4joomla