Thaise groene curry met groenten

Nodig :

  • 250 gr bloemkool
  • 250 gr wortelen
  • 250 gr courgette
  • 100 gr fijne sperziebonen
  • 200 gr shi-take champignons
  • 40 cl kokosmelk
  • 15 cl groentebouillon
  • 1 ½ lpl. tamari, kaffir
  • citroenblaadjes
  • verse koriander.

Voor de curry pasta :

  • 2 citroengras
  • 2 sjalotten
  • 2 limoenen
  • 3 groene cayennepepers
  • 1 lepel koriander
  • 1 koffielepel Thaise zeven kruiden
  • 4 cm gemberwortel.

Bereiding :

Snij alle ingrediënten voor de curry pasta zeer fijn en maal ze in een blender.

Verhit enkele lepels olie in een kookpot, doe er de bloemkoolroosjes en bak ze bruin gedurende een 3 tal minuten

Voeg er de wortelrondjes toe, vervolgens de courgette en de champignons. Giet er de kokosmelk en de bouillon bij.

Alsook de sperzieboontjes, de kaffir citroenblaadjes, de tamari en 5 lepels van de curry pasta.

Laat alles een vijftal minuten sudderen.

Versieren met wat verse koriander serveer hierbij basmati of jasmijnrijst bij.

Voor de carnivoren geven we een geroosterd lamsribbetje erbij.

Joomla templates by a4joomla