Ravioli van chocolade met noten en sinaasappelsaus

Nodig :

  • 400 gr pastabloem
  • 4 eieren
  • 50 gr cacaopoeder
  • wat glucose
  • 1/2L melk
  • suiker
  • puddingpoeder
  • ma├»szetmeel
  • 1 eierdooier
  • notenmengeling
  • 2 sinaasappels
  • wat grand marnier
  • ter versiering sinaasappel en wat gesmolten chocolade.

Bereiding :

Meng de bloem met de cacao, voeg er in een kuiltje de eieren en wat glucosestroop aan toe en kneed gedurende 20 min.

Laat het deeg wat rusten onder een natte doek. Rol zeer fijn uit (pastamachine).

Maak een pudding met de melk, de suiker, de eierdooier, het poeder en het maïszetmeel.

Meng hieronder de notenmengeling. Maak ravioli's van 6 cm met de notenvulling en laat rusten.

Laat de suiker met het sinaasappelsap en wat fijngesneden schil inkoken tot een vloeibare gelei

Voeg hier wat likeur aan toe en laat afkoelen.

Pocheer de ravioli in een lichte suikerstroop gedurende 8 min.

Serveer warm met de sinaasappelsaus, versier met een streepje warme chocolade en enkele partjes sinaasappel.

Joomla templates by a4joomla