Vispannetje Nantua

Nodig :

  • 3-tal soorten vis
  • gepelde garnalen
  • 2 scampi’s per persoon
  • ui
  • wortel
  • knolselder
  • tomatenpuree
  • cognac
  • room
  • visfumet
  • parmezaan
  • boter
  • bloem
  • cayennepeper
  • p+z

Bereiding :

De scampi’s pellen, de pellen aanstoven in wat olijfolie, de tomatenpuree toevoegen.

Bevochtigen met de visfumet en 20 tal minuten laten sudderen.

De vis verdelen in porties en gaar stomen of pocheren.

De ui, wortel ,knolselder in zeer fijne blokjes snijden ,aanstoven in veel boter.

Bloem toevoegen zodanig men een roux bekomt.

Bevochtigen met het afkooksel van de scampi’s en tot een gladde saus roeren.

Afwerken met room, cognac, cayennepeper en afsmaken met p+z.

De vis verdelen over de pannetjes.

De scampi’s kort aanbakken in olijfolie en kruiden met paprikapoeder en bij de vis doen.

De saus verdelen over de schoteltjes, bestrooien met wat parmezaan.

In de oven laten gratineren (20 min. aan 180°C).

Joomla templates by a4joomla