Soepje van zeeuwse mosselen met saffraan

 Benodigdheden :

  • Mosselen
  • Witte wijn
  • Saffraan, venkelzaadjes
  • Room
  • Boter
  • p&z
  • Prei, bleekselder, ui, wortel, kervel


Bereidingswijze :

 Wat prei, selder en ui aanstoven in wat boter, de gereinigde mosselen eraan toevoegen, kruiden met p&z en enkele venkelzaadjes.

Bevochtigen met een glas witte wijn, opschudden en op een hevig vuur 5 minuten laten opkoken, nogmaals opschudden en opnieuw 5 minuten laten opkoken.

De gare mosselen uit de schelp verwijderen en het mosselsap zeven door een handdoek.

De prei, wortel en bleeksleder zeer fijn snijden, aanstoven in wat boter, kruiden met de saffraan, het mosselsap toevoegen en juist laten koken.

Kruiden en afwerken met wat room. De mosselen juist voor het opdienen in de soep doen, bestrooien met wat kervelpluksel en enkele kleine croƻtons.

 

Joomla templates by a4joomla